Naast advocaat is Klaas-Jan de Vries enthousiast sportduiker, en inmiddels vanaf oktober 2018 gebrevetteerd als PADI Open Water Instructeur met geldige teaching status. Dit betekent dat zelfstandig in verschillende PADI opleidingen les mag geven en kan beoordelen of de cursisten aan de  vereisten voldoen om hun PADI brevet te ontvangen. Klaas-Jan is tevens EFR (Emergency First Response) instructeur, en geeft in die hoedanigheid EFR Eerste hulp en reanimatiecursussen.

Binnenkort weer een aantal weken op stage bij DiveCollegeLanzarote om de duikvaardigheden en EFR technieken op peil te houden en te verbeteren. Op 4 oktober 2018 is mr. Klaas-Jan de Vries op Lanzarote geslaagd voor het PADI instructeursexamen. 

Strafrecht en duiken

Duiken is een veilige sport, maar risico's zijn er. Onoplettendheid of fouten kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, letsel, en zelfs de dood. Dit kan tot vervolging en strafrechtelijke veroordeling van de betrokkenen leiden. 

Gerechtshof Den Bosch 2013 

Liability en duiken

Wie is er aansprakelijk als er tijdens het duiken iets fout gaat, en er schade of letsel ontstaat. De duiker zelf, zijn buddy, de gids, de instructeur, de duikschool? 

Rechtbank Roermond 2011

Regels en duiken

Door opleidingen, regels en veiligheidsvoorschriften kan de duiksport in principe veilig worden beoefend. Welke regels zijn er en voor wie gelden ze. 

Brochure arbeidsinspectie.

 


Bent u betrokken bij een duikongeval, en zit u met juridische vragen, of wilt u zich vooraf informeren over uw mogelijke rechtspositie in dergelijke situaties, neemt u dan contact op met mr. Klaas-Jan de Vries.


DAN Legal Network is een onderdeel van DAN Europe, een organisatie voor en door duikers. Vanuit het DAN Legal Network wordt door juridische professionals met kennis van de duikwereld bijstand geboden aan duikers of betrokkenen  die daaraan op dat moment behoefte hebben.  Mr. Klaasjan de Vries is als pro-member lid van DAN.

 

Als Divemaster is mr. Klaasjan de Vries aangesloten bij Padi, de Professional Association of Diving Instructors. Wilt u ook gaan duiken, of meer informatie hierover, klik dan op het PADI logo om naar de site van PADI de gaan. 

 

Voor een fantastische duikervaring kunt u terecht bij Bart en Marian van Dive College Lanzarote, waar u onder professionele begeleiding kunt genieten van de mooiste duiken, en tegelijk een heerlijk verblijf op het boeiende Canarische eiland Lanzarote.